11:00

Referat: Anderslövs BoIK - AIF Barrikaden

Startelvan: Ivan - Park, Mats, Patrik Li, David - Dennis, Fredrik Visvari (come-back), Edvard Gran (ny), Dan - Pontus, Andy

Avbytare var Ahmed som spelade lite mer än en timme - mest på höger yttermittfält. Vi var bara 12 stycken sedan vi fått ett mycket sent återbud.

Vi började mycket bra och hade en jättechans redan efter 1½ minut då Andy och Pontus snyggt sågade sig genom deras försvar och kom förbi målvakten men bollen räddades av en utespelare strax innan mållinjen och framför fötterna på Dan.

Vi fortsatte spela mycket bra, stabilt bakåt och ett bra passningsspel. I den 15:e min spelade Andy fram Dennis på kanten och han sköt ett skott som gick under målvakten. Ett ganska bra skott men målvakten borde ha tagit den. Ledningsmål för oss alltså och sedan båda lagen haft några hyfsade chanser utökade vi vår ledning i den 40:e min sedan Edvard på en hörna av Park nickat stenhårt i ribbans underkant och Dan dundrat in returen från nära håll. Målet föregicks av en annan hörna där Edvard gick upp på nästan samma fläck och nickade lika distinkt och stenhårt som på målet men målvakten gjorde en räddning till den hörna som sedan ledde till målet.

Första halvlek var väldigt välspelad för att vara reservlag div 3 och allra bäst spelade vi och man stod och njöt i solskenet.

Andra halvlek började också bra för vår del. De hade efter bara 3 min ett friläge där en av deras spelare rundade Ivan i målet men sköt ett tamt skott som Patrik Li hann fånga upp innan linjen. Direkt efter detta gick vi upp i ett anfall där Andy med en nick förlängde ett inlägg till Dan som med en bicycleta satte 3-0-bollen i mål. Detta kunde varit årets Barrikadenmål men det får nog trots allt stå tillbaka för Peters volleykanon på "halvbicycleta" mot Liria.

Med denna start på halvleken borde matchen egentligen vara vunnen och hade säkert också varit det om vi backat hem och spelat "grisfotboll". Nu verkade det istället som om det smög sig in en slags övermod och vi spelade nästan mer offensivt än tidigare. När många dessutom tröttnade rejält blev resultatet förödande för vår del. De tog över mittfältet och skapade framför allt massor av målchanser. De hade en ständigt rörlig och mycket snabb anfallare som nog sprang slut lite på vår backlinje. Dessutom satte de in en riktig "krigare" på mitten i andra halvlek - en typisk A-lagsspelare som spelade hårt på gränsen till brutalt och borde blivit utvisad men som var en verklig moralhöjare för dem med sina kämpatag och pushande på lagkamraterna.

Bara 2 min efter vårt 3-0-mål gick de upp och reducerade till 1-3. I den 59:e min gjorde de 2-3, i den 63:e min kvitterade de och i den 72:a min fullbordades förnedringen när de tog ledningen med 4-3. Det hemska är att alla målen tillkom efter individuella misstag, dock inte av Ivan i målet som skötte sig mycket bra i målet, inte minst med några långa vältimade utrusningar där det annars blivit ytterligare mål.

Mot slutet kom vi tillbaka något och skapade ett par heta kvitteringschanser medan man stod och funderade över det absurda i att stå och längta efter ett kvitteringsmål i en match som man 25 min tidigare lett med 3-0.

Ännu en onödig förlust alltså och man kan väl konstatera att B-laget verkligen inte haft något flyt i år.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 6-4 Skott på mål: 7-16 Skott utanför: 4-7